Viaţa cu Butonul Roşu – Episodul 1 –

Proiectul Butonul Roşu ajută 200 de vârstnici din Bucureşti, Buzău, Constanţa şi Giurgiu să aibă o viaţă mai bună, prin telemedicină şi îngrijiri la domiciliu. Poveştile de viaţă ale persoanelor care beneficiază de Butonul Roşu sunt impresionante şi ne arată cum putem ajuta mai mult şi mai bine.

În seria de articole “Viaţa cu Butonul Roşu” vom surprinde frânturi din vieţile beneficiarilor programului Butonul Roşu şi vom prezenta impactul pe care acesta l-a avut asupra lor.

N. Lucia are 53 de ani, este căsătorită şi suferă de o multitudine de afecţiuni: BPOC stadiul IV, insuficienţă respiratorie hipoxemică, hipercapnică cronică, stenoză de trahee înaltă, sindrom de apnee în somn severă, obezitate morbidă şi HTA.

Deşi are o fiică, ea nu locuieşte cu părinţii, iar soţul doamnei N. este depăşit de nivelul de îngrijiri pe care le necesită soţia lui pentru a avea o stare stabilă. De aceea, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sectorul 1, a luat legătura cu Fundaţia Crucea Alb-Galbenă (Bucureşti) şi a propus intervenţia specializată a echipei noastre.

În momentul de faţă, doamna Lucia beneficiază, prin proiectul Butonul Roşu, de un kit de urgenţă format dintr-un telefon mobil cu bluetooth şi o brăţară cu buton de panică, servicii medicale oferite la domiciliu şi prin asistenţă telefonică non-stop, servicii de kinetoterapie şi consultanţă din partea unui nutriţionist. Întrucât suferă de obezitate morbidă, doamna Lucia este nevoită să slăbească mult pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Până acum, nutriţionistul a ajutat-o să piardă 16 kilograme, fapt care i-a crescut semnificativ calitatea vieţii.

La fiecare vizită pe care o primeşte din partea Crucea Alb Galbenă, doamna N. îşi exprimă recunoştinţa şi mulţumirea pentru ajutorul oferit gratuit, prin proiectul Butonul Roşu: “am încredere în echipa de specialişti care are grijă de mine. Asta mă ajută să meargă mai departe şi să depăşesc greutăţi care păreau de netrecut.”

Echipa Butonul Roşu vă doreşte putere, determinare şi sănătate!

 

Proiectul „Butonul Roşu – Servicii integrate de îngrijiri sociomedicale la domiciliu monitorizate prin sistemul de teleasistenţă” este implementat de către Fundaţia Crucea Alb Galbenă România, în parteneriat cu Asociaţia Four Change, Fundaţia Crucea Alb Galbenă Constanţa şi Fundaţia Crucea Alb Galbenă Buzău şi co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.