COMUNICAT DE PRESĂ – Asociația Four Change lansează serviciul “Niciun vârstnic singur la țară” – primul serviciu de îngrijiri la domiciliu din judeţul Giurgiu

COMUNICAT DE PRESĂ

Asociația Four Change lansează serviciul “Niciun vârstnic singur la țară” – primul serviciu de îngrijiri la domiciliu din judeţul Giurgiu

Bucureşti, 22 noiembrie 2016

20 de vârstnici în dificultate din comuna Cosoba care trăiesc singuri sau care se confruntă cu o problemă medicală sau socială vor beneficia de servicii de îngrijire la domiciliu

5fda36b5-fd88-4ad7-b55b-fd8f71a041edÎncepând cu luna septembrie 2016, Asociaţia Four Change cu sprijinul Primăriei Cosoba lansează serviciul “Niciun vârstnic singur la ţară”, primul serviciu de îngrijire la domiciliu din mediul rural din judeţul Giurgiu.

În cadrul serviciului 20 vârstnici în dificultate din comuna Cosoba care trăiesc singuri sau care se confruntă cu o problemă medicală sau socială, beneficiaza de serviciile sociale de îngrijire la domiciliu. Pentru aceștia, Asociaţia Four Change oferă servicii precum consiliere, efectuarea toaletei generale, ajutor la toaleta generală sau parţială, supravegherea la deplasare în afara locuinţei, activităţi de menaj, ajutor pentru activităţile zilnice sau comunicare.

În comuna Cosoba din județul Giurgiu locuiesc aproximativ 450 de persoane cu vârsta de peste 60 de ani și cel puţin 50% dintre aceștia au un nivel ridicat de dependenţă și nu-și pot purta singuri de grijă. Împreună cu asistentul social și îngrijitorul la domiciliu îi sprijinim pe vârstnici în tot ceea ce înseamnă igiena personală și a locuinţei, supravegherea alimentaţiei, curăţenie, cumpărături, transportul apei potabile și multe altele. Am ales să demăram serviciul „Niciun vârstnic singur la țară” în comuna Cosoba, pentru că aici am găsit deschiderea și înțelegerea reprezentanților autorităților locale, esențiale pentru acest tip de serviciu“, a declarat Diana Secal, Expert Servicii Sociale și Director în cadrul Asociației Four Change.

 Inovativitatea intervenţiei Asociaţiei Four Change în comunitate este conferită de caracterul integrat al acesteia,  astfel completar serviciilor sociale de îngrjire la domiciliu, vârstnicii din Cosoba beneficiază de asemenea de servicii medicale de supraveghere şi menţinere a sănătăţii si de serviciul de teleasistenţă Butonul Roşu, furnizate de catre Fundația Crucea Alb Galbenă. Serviciul de teleasistenţă reprezintă de asemenea o premieră pentru județul Giurgiu, deoarece va permite vârstnicilor beneficiari ai serviciului din Cosoba sa semnaleze o situaţie de urgenţă prin intermediul unei braţări tip ceas din silicon medical dotată cu un buton roşu de panică, rezistentă la apă şi conectată wireless la un telefon cu taste mari (pentru mai multe detalii despre funcționarea sistemului de teleasistenţă puteti accesa pagina www.butonulrosu.ro ).

 „Serviciul Niciun vârstnic singur la ţară” este un program pilot care se adresează în prima fază celor 20 de beneficiari din Cosoba. Practic, este primul serviciu social de îngrijiri la domiciliu din judetul Giurgiu și sperăm că în curând va putea fi extins și în cadrul altor localități”, a mai declarat Diana Secal.

poza 156Serviciul „Niciun vârstnic singur la ţară” face parte din cadrul proiectului „Butonul Roşu – Servicii integrate de îngrijiri sociomedicale la domiciliu monitorizate prin sistemul de teleasistenţă”, proiect care se adreseaza unui numar de 200 de vârstnici în dificultate din Bucureşti, Giurgiu, Buzău şi Constanța (persoane vârstnice care locuiesc singure sau cărora familia nu le poate oferi sprijin, persoane vârstnice dependente sau cu posibilităţi materiale reduse).

Pentru mai multe informaţii privind serviciul „Niciun vârstnic singur la ţară” sau proiectul „Butonul Roşu – Servicii integrate de îngrijiri sociomedicale la domiciliu monitorizate prin sistemul de teleasistenţă” vă rugăm să vă adresaţi Doamnei Pasăre Aurelia – Coordonator Comunicare, tel. 0746.607.031, e-mail: comunicare@4change.ro

 Comunicatul in format PDF poate fi descarcat de AICI

Nota pentru redactori:

Asociatia Four Change are misiunea de a sprijini organizațiile societății civile pentru a deveni actori relevanți în dezvoltarea societății românești. Începând cu anul 2013, asociația este membru fondator al Rețelei SenioriNet – Rețeaua Furnizorilor de Servicii de Îngrijire la Domiciliu din România, iar din noiembrie 2015 este acreditată de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice în furnizarea serviciilor sociale de îngrijiri la domiciliu.

Proiectul „Butonul Roşu – Servicii integrate de îngrijiri sociomedicale la domiciliu monitorizate prin sistemul de teleasistenţă” este implementat de către Fundaţia Crucea Alb Galbenă România, în parteneriat cu Asociaţia Four Change, Fundaţia Crucea Alb Galbenă Constantă şi Fundaţia Crucea Alb Galbenă Buzău şi co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.