Butonul Roşu, prezentat la Săptămâna Belgiană în România

Impactul şi rezultatele proiectului Butonul Roşu au fost prezentate publicului în cadrul „Săptămânii Belgiene în România – ICT&AUTOMATION”, organizată la Cluj.

Între 24-27 aprilie 2017, a avut loc „Săptămâna Belgiană în România – ICT&AUTOMATION”, cu scopul de a încuraja şi a facilita relaţiile de cooperare între mediul de business românesc şi cel belgian, în special în domeniul ICT. Evenimentul a fost organizat de Asociația Oamenilor de Afaceri Români și Belgieni împreună cu Ambasada Belgiei în România şi s-a bucurat de participarea Excelenţei Sale Thomas Baekelandt, Ambasadorul Belgiei în România.

Tehnologia este din ce mai folosită în comunităţile vulnerabile şi dezvoltarea soluţiilor ICT în acestă direcţie este o prioritate pentru multe organizaţii internaţionale. Astfel, Asociația Action Villages România (ADR, Belgium) și The Open Network for Community Development (TON) au invitat reprezentanţii Fundației Crucea Alb Galbenă să prezinte proiectul „Butonul Roșu – Servicii integrate de îngrijiri sociomedicale la domiciliu monitorizate prin sistemul de teleasistență”, în cadrul „Săptămânii Belgiene în România – ICT&AUTOMATION”.

Mariana Oancea, din partea Fundaţiei Crucea Alb Galbenă România a prezentat contextul în care a apărut ideea proiectului Butonul Roşu, principalele activități, rezultatele și impactul asupra celor 200 de persoane vârstnice din proiect. Prezentarea s-a încheiat cu felicitări din partea publicului şi cu speranţa că, din ce în ce mai mult, în România va fi folosită tehnologia pentru creșterea calității vieții, în special pentru comunitățile vulnerabile.

Proiectul „Butonul Roşu – Servicii integrate de îngrijiri sociomedicale la domiciliu monitorizate prin sistemul de teleasistenţă” este implementat de către Fundaţia Crucea Alb Galbenă România, în parteneriat cu Asociaţia Four Change, Fundaţia Crucea Alb Galbenă Constanţa şi Fundaţia Crucea Alb Galbenă Buzău şi co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.