Butonul Roşu a fost prezentat la târgul Senior Expo

La finalul lunii mai, proiectul Butonul Roşu a fost prezentat în cadrul singurului târg dedicat seniorilor din România: Senior Expo.

Senior Expo a avut loc în perioada 25-28 mai, la Centrul Expozițional Romexpo şi a reunit în acelaşi spaţiu clinici şi companii care oferă servicii medicale pentru vârstnici, producători de echipamente şi mobilier medical, agenţii de turism şi centre balneoclimaterice, bănci şi companii de asigurări, producători şi exportatori de produse de îngrijire, asociații de pensionari și ONG-uri dedicate seniorilor şi mulţi alţii.

Butonul Roşu a fost prezentat la Senior Expo de către Fundația Crucea Alb Galbenă în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București. Butonul Roşu a atras atenția vizitatorilor datorită conceptului nou de servicii integrate de îngrijiri la domiciliu, monitorizate prin sistemul de teleasistență (brăţara cu buton de panică şi telefonul mobil). În contextul în care din ce în ce mai multe persoane vârstnice locuiesc singure, un astfel de sistem le oferă un sentiment de siguranță și de apartenență la comunitate.

Vizitatorii au propus extinderea proiectului Butonul Roşu și în alte localități din ţară, unde accesul la sistemul public de sănătate este foarte dificil. Pe parcursul celor 4 zile, la Senior Expo au fost împărţite pliante de informare despre beneficiile Butonului Roşu și s-au purtat discuții cu zeci de persoane. Aproape toate aceste persoane au declarat că vor urmări cu atenție dezvoltarea proiectului și își vor informa prietenii, vecinii și rudele despre utilitatea sistemului de teleasistenţă oferit de Butonul Roşu.

Proiectul „Butonul Roşu – Servicii integrate de îngrijiri sociomedicale la domiciliu monitorizate prin sistemul de teleasistenţă” este implementat de către Fundaţia Crucea Alb Galbenă România, în parteneriat cu Asociaţia Four Change, Fundaţia Crucea Alb Galbenă Constanţa şi Fundaţia Crucea Alb Galbenă Buzău şi co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.